Titels voor jonge dressuurpaarden in KNHS-Subli Kampioenschap

www.knhs.nl

ERMELO (KNHS) – De twee dagen na Kerst stond het KNHS-centrum in Ermelo in het teken van de finale van de eerste editie van het KNHS-Subli Kampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden. Bij de vierjarige talenten ging de winst na de vrije proef naar TC Beau Deux (v. Ravel) met Geert-Jan Raateland (’s-Gravenzande). De overwinning bij de vijfjarige paarden ging in de FEI Dressage Test en finale van het kampioenschap naar President’s Avanti (v. United) onder Laurens van Lieren (Stad aan ’t Haringvliet). Bij de zesjarigen werd Zorro (v. Jazz) met wederom Geert-Jan Raateland de titelwinnaar.

Voor de vierjarige paarden werd het pleit op dinsdagmiddag 28 december beslecht in de vrije proef voor deze leeftijdsklasse. De vijf- en zesjarige dressuurpaarden reden eerst de kwalificatiewedstrijd met de vrije proef en de uitslag van het tweede onderdeel, de FEI Dressage Test, was beslissend voor het kampioenschap. Bertus Wijnveen, directeur van Subli Paardenvoeders: ‘Een goed begin is het halve werk. De competitie van afgelopen jaar was een goede aanloop naar een succesformule voor de toekomst. Komend jaar gaan we op dezelfde voet verder, met een paar aanpassingen. Hierbij wil ik namens Subli Paardenvoeders ook alle verenigingen, officials en vrijwilligers bedanken die deze eerste editie van de competitie mogelijk hebben gemaakt!’

Vierjarige dressuurpaarden
De merrie TC Beau Deux (Ravel x Gouveneur) heeft het KNHS-Subli Kampioenschap gewonnen in haar leeftijdsklasse. Onder Geert-Jan Raateland (‘s-Gravenzande) scoorde de KWPN-er – in eigendom van G.J. Raateland, W.J. Schotte en T. Coomans en gefokt door T. Coomans – een totaalpercentage van 79,000%. De tweede prijs werd gewonnen door Sir Fashion (Sir Donnerhall x Rosenkavalier) met Miranda Rongen (Sint Anthonis). De Rheinlander hengst – in eigendom van Dressuurstal Rongen en gefokt door Fam. Stein – scoorde 78,133%, goed voor de reservetitel. De bronzen plak werd omgehangen bij Laurens van Lieren (Stad aan ’t Haringvliet). Met de KWPN-hengst President’s Bolero (Uphill x Balzflug) – in eigendom van President’s Dressage Stables en H. de Koning en gefokt door R. van Woudenbergh – behaalde de dressuurruiter 72,867%.

Vijfjarige dressuurpaarden
De KWPN-hengst President’s Avanti (United x L’Amusanta) werd uitgeroepen tot beste dressuurpaard bij de vijfjarigen in het KNHS-Subli Kampioenschap. Met Laurens van Lieren (Stad aan ’t Haringvliet) scoorde het jonge dressuurtalent – in eigendom van President’s Dressage Stables en gefokt door R. Arts – een totaal van 88,20% in de FEI Dressage Test, het finaleonderdeel van het kampioenschap. Ook in het eerste onderdeel, de vrije proef, behaalde de KWPN-hengst ’s morgens de hoogste eindscore. De reservekampioentitel bij de vijfjarige dressuurpaarden was voor President’s All Right (Jazz x Royal Dance). Ook deze KWPN-hengst werd op het KNHS-centrum voorgesteld door Laurens van Lieren. All Right – in eigendom van President’s Dressage Stables en gefokt door J. Gordijn – scoorde in de FEI proef een totaal van 84,40%. De derde prijs was voor Aswin (Sandreo x Jazz) met een percentage van 82,00%. De KWPN-ruin – in eigendom van A. Bruil – werd gereden door Jean-Rene Luijmes (Silvolde).

Zesjarige dressuurpaarden
Het bleef tot het laatste moment een spannende titelstrijd in de leeftijdsklasse voor zesjarige paarden. Zygrande le Coupied (Krack C x Ferro) bleef met 83,00% lang aan kop. De KWPN-ruin – in eigendom van Ceylan Avinal en gefokt door Haras du Doupied en Fa. van Doorn – werd voorgesteld door Ceylan Avinal (Roosendaal). De laatste starter wist deze prestatie met een fractie te verbeteren. Geert-Jan Raateland reed Zorro (Jazz x Contango) naar de kampioenstitel. De KWPN-ruin – in eigendom van G.J. Raateland, W.J. Schotte en T. Coomans en gefokt door H. van Helvoirt – scoorde het winnende percentage van 83,60%. De derde prijs werd gewonnen door HCH’s So What (Sandro Hit x Donnerhall) onder Margreet Prosman (Harmelen). De KWPN-merrie – in eigendom van Hippisch Centrum Harmelen en gefokt door F. Keller – behaalde een totaal van exact 80,00%.

Kijk voor informatie op www.knhs.nl > dressuur > competities > KNHS-Subli Kampioenschap

Uitslag finale KNHS-Subli Kampioenschap Vierjarige Dressuurpaarden (vrije proef):
1) TC Beau Deux (Ravel x Gouverneur) met Geert-Jan Raateland 79,000 %*
2) Sir Fashion (Sir Donnerhall x Rosenkavalier) met Miranda Rongen 78,133 %
3) President’s Bolero (Uphill x Balzflug) met Laurens van Lieren 72,867 %*
4) Buenos Aires (Scandic x Jetset D) met Vivian de la Roy 71,800 %*
5) Be Special (Special D x Rex Magna) met Fieke Houwen 71,600 %*
6) Blitz (Painted Black x Krack C) met Cathy van Oversteeg 71,067 %*
7) Bamorkus (Contango x Jazz) met Jean-René Luijmes 70,667 %

Uitslag finale KNHS-Subli Kampioenschap Vijfjarige Dressuurpaarden (FEI Dressage Test):
1) President’s Avanti (United x L’Amusanta) met Laurens van Lieren 88,200 %*
2) President’s All Right (Jazz x Royal Dance) met Laurens van Lieren 84,400 %*
3) Aswin (Sandreo x Jazz) met Jean-Rene Luijmes 82,000 %*
4) President’s Saturday Night (Sandro Hit x Bormio) met Philipe van Ommen 78,200 %
5) Anieni – K (United x Jetset D) met Margot Kostelijk 77,400 %*
5) Astrid Sollenburg (OO Seven x Metall) met Floor Droge 77,400 %*
7) Arlando K (Paddox x Mytens) met Diederik van Silfhout 76,800 %

Uitslag finale KNHS-Subli Kampioenschap Zesjarige Dressuurpaarden:
1) Zorro (Jazz x Contango) met Geert-Jan Raateland 83,6%
2) Zygrande le Coupied (Krack C x Ferro) met Ceylan Avinal 83,0%
3) HCH’s So What (Sandro Hit x Donnerhall) met Margreet Prosman 80,00%
4) Zoraida (Painted Black x Jazz) met Femke Beljon 77,2%
5) Zaragossa (San Remo x Democraat) met Robin Beekink 77,0%

* De vijf beste KWPN-geregistreerde paarden bij de vier- en vijfjarigen hebben met deze prestatie een plaats in het selectietraject voor het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden 2011 verworven.

Komende jaren is de talentontwikkeling van jonge paarden één van de speerpunten van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. In 2010 heeft de KNHS in samenwerking met haar official partner Subli Paardenvoeders het KNHS-Subli Kampioenschap voor vier-, vijf- en zesjarige dressuurpaarden geïnitieerd. Op maandagavond 27 en dinsdag 28 december kwamen de jonge dressuurtalenten op het KNHS-centrum in Ermelo aan start in de finale van het kampioenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *