Subtop: Van Mierlo en Luijmes winnen Zware Tour

Op muziek van Era reed Danielle van Mierlo samen met haar Ucento (v. Metall) naar de eerste plek tijdens de Subtopwedstrijd van de week in Kootwijk. Met haar Grand Prix kür scoorde ze 72,56%. In de Grand Prix was Jean-René Luijmes de beste. De juryleden kwamen uit op een percentage van 66,60% voor zijn proef met Aswin (v. Sandreo).

Trots vertelt Danielle: ‘Het ging met Ucento boven verwachting. We hadden heel goed geoefend en Ucento is echt in vorm, maar bij een kür kan hij spanning opbouwen. Samen met de vele wind, was het vandaag best een uitdaging met hem. Toch gedroeg hij zich super en bleef hij goed bij de les. Als het dan lukt, ziet het er extra mooi uit in zo’n kür. Hij loopt dan met meer afdruk en vandaag bleef hij toch los door de nek. Ik kon er super aan blijven rijden. De zijgangen in draf en galop leverden meerdere achten op en ook de verruimingen scoorden goed. De oefeningen in mijn kür zitten vrij dicht op elkaar en dat maakt het best moeilijk. Daarnaast laat ik veel overgangen zien, die allemaal ondersteund worden door de muziek. Ik rijd op muziek van Era en mijn kür is gemaakt door Charles de Monterie. Kür rijden is het leukste dat er is en ik word echt meegenomen door de muziek. Ik rijd Ucento al vanaf zijn derde en hij is nu dertien. Hij kan met hel veel power lopen en daar scoort hij ook altijd op. Maar dit is tevens ook het struikelblok, want soms wordt hij te sterk voor mij en verlies ik de controle. Gelukkig gaat dat steeds beter.’

‘Ik mag nu internationaal starten’

In de Grand Prix was Jean-René Luijmes de beste. ‘Het drafgedeelte voelde heel goed. Aswin kan soms in de piaffe en passage achter iets ongelijk worden, maar vandaag ging het goed en haalde hij voor de piaffe achten. In het galopgedeelte hadden we in de series helaas grote fouten. Aswin vindt het moeilijk om de eners vanuit de rechtergalop te beginnen. Er zit dus zeker nog wel rek in de score. Dit was voor ons pas de vierde keer dat we op Grand Prix niveau uit kwamen. Zelf heb ik ook nog niet eerder Grand Prix gereden. We hebben wel nu al onze scores binnen om internationaal te mogen starten. Aswin rijd ik zes jaar en het was met hem moeilijk om een constant beeld te laten zien. Door te werken aan de controle is dit wel beter geworden. Nu kunnen we er af en toe een schepje boven op proberen te doen. Ik start hem samen met mijn andere paard Cristall`s Il Divo (v. Gribaldi red). Die ik vandaag ook reed. Helaas was hij wat druk en heeft hij waarschijnlijk even op zijn tong gebeten, waardoor er wat bloed zat en ik terecht werd uitgesloten. Een aantal maanden geleden maakte ik met beide paarden op dezelfde wedstrijd mijn debuut. Het grappige is dat ik ze voor verschillende eigenaren rijd, maar ze wel door dezelfde fokker zijn gefokt’, aldus de leerling van Alex van Silfhout die zijn eigen dressuurstal runt. Achter Luijmes eindigde Danielle van Mierlo. Dit keer met haar Azzurro (v. Rhodium). Het percentage kwam uit op 66,15%. Over haar proef vertelt ze: ‘Met Azzurro zijn we bezig om het een en ander in de ring uit te proberen, zodat hij in de proef met nog meer impuls en afdruk blijft lopen. Thuis doet hij dit wel al met veel gemak. Vandaag lukte het in de draf heel goed, alleen verloor ik het nog iets in galop. Aan de andere kant is Azzurro pas tien jaar en moet hij nog veel ervaring op doen. Voor de passage haalt hij altijd hoge cijfers en ook vandaag scoorde hij achten en negens. Ook de series en zijgangen leverde hoge cijfers op. Over twee weken mag ik met beide paarden meedoen aan de internationale wedstrijd in Oostenrijk bij Glock. Ik kijk hier erg naar uit en samen met mijn trainers Hans Peter Minderhoud en Patrick van der Meer zullen we de puntjes op de ‘i’ gaan zetten.’ (CdB)

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Bron: Hoefslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *