Subtop: Van der Putten scoort

Op de Subtop wedstrijd in Ermelo was Marieke van der Putten de beste in de Prix St. Georges met Zip-A-Way Texel. Met de Krack C-zoon scoorde ze 73,22%. In de Inter I was Dindi van de Brink goed te pas.

Met haar paarden Coolwater Rulana V (v. Van Gogh) en Chess Sarajo V (v. Havidoff) belandde ze op één en twee, met 65,86% en 64,93%. Kim Schmid won de Inter IA met Apart (v. Florencio) met 65,79%. De Inter IB en II werd gewonnen door Annemiek Harmsen-Hulshof met Uptown (v. Florestan I), met een score van 62,89%. In de klasse ZZ-Zwaar waren de oranje linten voor Justine Mudde met Lauda (v. Laudabilis) met 68,14% (proef 37) en Femke Beljon met Zeanine (v. Ferro) met 68,86% (proef 38).

Hoogste dagscore Van der Putten

De imponerende Zip-A-Way Texel komt uit de succesvolle dressuurpaardenfokkerij van Wim van der Linde van Texel, uit Krack C en een prestatie-prok merrie van Democraat x Joost. De tienjarige ruin scoorde 74,22% met Marieke van der Putten, stalamazone van Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Nicole Werner – ook mede-eigenaren van Zip. De hoogste score van de dag. De één jaar jongere grote Ambria (OO Seven x Osmium en dan de beroemde Grand Prix-merrie Barbria als oma) vond het nog wat spannend buiten en behaalde 65,33% en een negende plek in deze grote rubriek. Tweede werd Janneke Punte met Florestan I-merrie Feinsliebchen met net geen zeventig procent. Gregor Tacx werd derde met zijn topper Vivace de Jeu (v. Contango) met 69,08%. Op vier weer Janneke Punte met opnieuw een nakomeling van Florestan I, Fürst Felix: 67,76%. De vijfde stek was voor Rolf Snijders met DTS Wonder (v. Sir Sinclair) en 67,50%, gevolgd door Jean-rené Luijmes met Cristall’s Il Divo (v. Gribaldi) met 67,17%. Trea Mulder-Dolsma met Brinkhoff’s Zaira (v. Don Romantic) zijn wel eens wat wisselvallig, maar laten steeds vaker zien dat ze op de goede weg zijn. Het duo kwam nu tot 66,18%. Op de achtste plek zien we Lisanne der Nederlanden met Jazz-zoon Azzaro, met 65,99%. Mariëtte Sanders en Marleen le Mat beoordeelden de PSG.

Succes voor Van den Brink

Dindi van den Brink was goed voor de eerste én tweede plek in de Intermediaire I, een rubriek zonder echte uitschieters, maar veel proeven die net boven de zestig procent scoorden. Voor eerste prijs-winnaar Coolwater Rulana V (v. Van Gogh) wél twee winstpunten. De volledige springgefokte merrie en zijn jonge amazone waren goed voor 65,86%. Chess Sarajo V (v. Havidoff) bleef net achter zijn stalgenoot; hij kreeg 64,93% van juryleden Willemien Blanken-van der Scheer en Karin Retera. Hester Bisschip werd derde met haar PRE Macrider Trovador da Raposa (v. Ofensor), terwijl Lizzy van Hien haar Unplugged (v. Manhattan) als vierde kon opstellen. Voor deze combinatie was het resultaat 62,96%. In de Inter IA waren Kim Schmid en haar Apart (v. Florencio) goed voor 65,79%, terwijl in de in handicap verreden Inter IB & II Annemiek Harmsen-Hulshof en Florestan I-zoon Uptown goed voor de winst waren. Hun Inter II-proef leverde 62,89% op. De enige andere combinatie die voldoende scoorde (60,789%) was Shanda de Boer met Eastend’s Allstar (v. Tuschinski).

ZZ-Zwaar: winst Mudde en Beljon

Proef 38 werd gejureerd door Saskia Vis en Gert de Vos. Ze beoordeelden de proef van Justine Mudde met Lauda (v. Laudibilis) met de mooie score van 68,14%. Winea (v. Ferro) en Florentine Rootveld waren goed voor 66,68% en het rode lint. Derde werd Ria Doppen met Bravoure (v. Sandreo) en 65,57%, net voor Femke Beljon en Borsalinde Yh (v. Prestige VDL). Laura de Leur werd vijfde met Rhodium-dochter Wighita met 64,71%, terwijl Nars Gottmer de zevenjarige Charlie Brown (v. Valdez) naar een nette score van 64,43% stuurde. Suzanne Frijlink viel ook nog in de prijzen met Amber (v. Montreal) en 64,29%.
Femke Beljon reed Zeanine in deze eerste proef naar ruim 63%; in proef 38 was ze beter op dreef met Zeanine (v. Ferro). De overwinning kon haar nu niet ontgaan, met 68,86%. Florentine Rootveld kon zich ook nu als tweede opstellen met Winea: 67,29%. Marloes Bont werd derde met Upbeat (v. Gribaldi). Haar score was 62,57%. Justine Mudde reed Lauda nu naar 62,99% en de vierde plek. Ria Doppen en Laura van de Leur volgden. (cd)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *