Subtop: Luijmes neemt revanche

De Subtopwedstrijd in Schaijk gisteren leverde bekende namen op bovenaan in de uitslagenlijsten. In de Lichte Tour waren het Arthur van Rooij en Jean-René Luijmes die de oranje linten verdienden. Een van de ZZ-Zwaar rubrieken kwam op naam van Tristan Tucker met de goedgekeurde hengst Zambuka (v. Scandic).

Jean-René Luijmes zadelde voor de Intermediaire I proef zijn Cristall’s Il Divo (v. Gribaldi). Met een zeer nette score van 67,30% was de eerste plaats voor deze combinatie. ‘Dit was voor mij zelf even sportieve revanche op het KNHS Kampioenschap vorige week in Hoofddorp. Daar was Cristall’s Il Divo zo gespannen, dat ik niet fijn heb kunnen rijden. Dat kwam door de geluidsboxen die om de baan stonden tijdens mijn proef. Met baan verkennen stonden deze er nog niet, dus vond hij dat ineens heel spannend. In Schaijk liep hij super en was hij zelfs aan het einde van de proef een beetje moe. De juryleden, die ook zaten te jureren tijdens het KNHS Kampioenschap, vonden het een wereld van verschil en dat bleek ook wel uit de scores. We haalden achten voor de pirouettes en appuyementen. Ook het schouderbinnenwaarts op de AC-lijn werd beloond met achten. Alleen in een pirouette kwam hij iets te veel terug en moest ik wat meer voorwaarts rijden, waardoor deze wat te groot werd. Samen met mijn trainer Alex van Silfhout werken we naar de Grand Prix via de Inter A, B en II. Ik hoop aan het einde van het jaar Grand Prix te rijden. Ik geloof in Cristall’s Il Divo, ook al is het geen gemakkelijk paard. Het is echt een diesel en hij is vaak ook gespannen, waardoor het losrijden niet altijd prettig is. Toen ik ZZ-Licht met hem reed draaide hij regelmatig om. Maar met veel geduld en stukje bij beetje, komen we er wel.’

Arthur van Rooij stuurde zijn Bijan (v. Lord Loxley) naar een winnend percentage en hoogste dagscore van 68,22% in de Prix st. George proef. De Intermediaire A proef kende slechts twee deelnemers, waarvan er eentje een voldoende score haalde van 62,57%. Deze score was voor Tanja Awater met haar Ziniki (v. Special D)

Bosten en Tucker naar ruim 63%

Beide ZZ-Zwaar proeven leverde voor bijna de helft van de deelnemers winst op. Desondanks bleven echt hoge scores uit. In de eerste proef (36) van de klasse ZZ-Zwaar reed Nadja Bosten met haar Zaphira B (v. Rubiquil) naar 63,86%. Wat hen de eerste plaats opleverde. Tristan Tucker reed met zijn Zambuka (v. Scandic) een winnende score van 63,43% bij elkaar in de tweede proef (35).

Junior en Young Rider verdelen eerste prijzen

In zowel de landenproef als de individuele proef streden de Junioren en Young Riders tegen elkaar. Met 64,53% won junior Romee Driessen de landenproef. Dit deed ze samen met haar Indoctro-nakomling Ramiro Tetti. Bij de individuele proef was een Young Rider de beste. Dit was Rienke Uyen die met haar Amare (v. Sir Sinclair) naar 65,20% reed. (CdB)

Bron: http://www.dehoefslag.nl/laatste-nieuws/dressuur/subtop-luijmes-neemt-revanche.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *