Subtop: A-kaderscore Rockx

De Subtopwedstrijd van de week in Uden kende vandaag een vol programma, waarbij de U25 en Grand Prix tevens kadervormingswedstrijden waren. Voor de junioren en Young Riders werden ook rubrieken uitgeschreven. In de Grand Prix behaalden drie combinaties kaderscores en in de U25 één. Johan Rockx reed naar de hoogste dagscore van 73,00% met zijn Grand Prix-paard Verdi de la Fazenda (v. Florett As).

Johan Rockx en Margot Timmermans (71,20%) behaalde beide een A-kaderscore. Margot zadelde haar krack Utah (v. Metall) en Johan reed met zijn Verdi de la Fazenda. ‘Verdi liep vandaag echt goed. Ik haalde veel achten, onder andere voor de piaffe en pirouettes. Met losrijden liep hij al net zo fijn als thuis. Dit kan ik nu steeds beter vasthouden in de proef. Op wedstrijd is hij nog wel eens gespannen en dat zie je terug in de ring. Het belangrijkste met hem is dat ik hem soepel en nageeflijk kan houden. Als ik dat voor elkaar heb, kan ik hem ook steeds actiever gaan rijden, zonder dat hij strakker wordt. Ook de drie juryleden wisten mijn proef te waarderen en zaten heel goed op één lijn. Mijn doel is om echt te laten zien hoe hij thuis loopt, want hij kan nog veel beter. Elke dag ben ik daar mee bezig en ik vind het nog steeds leuk om mijzelf en het paard te verbeteren. Ik geniet er echt van’, aldus Johan over zijn zelfgefokte Verdi. In de Grand Prix werd ook nog een B-kaderscore behaald van 69,20%. Deze kwam op naam van Kirsten Beckers. Met Broere Westpoint (v. Jazz) betekende dit tevens een mooie derde plaats.
In de U25, die in handicap met de Grand Prix werd verreden, haalde alleen Chaneequa Dam een kaderscore van 65,12%. Dit deed ze met haar Ureka (v. Krack C), waarmee ze tevens de vierde plek op eiste.

Basis belangrijk

De Lichte Tour werd opgedeeld in drie rubrieken, waarvan twee Prix st. George groepen en één Intermediaire I groep. Jenny Schreven reed met Wings H (v. Metall) naar een eerste en een nipte tweede plaats. Zowel in de Prix st. George als de Intermediaire I was de score bijna 66%, wat genoeg was voor de overwinning in de Prix st. George. ‘Wings liep twee foutloze proeven met hoge cijfers voor de verruimingen en het galopgedeelte met ruim gesprongen wissels. In de Inter I proef was hij een beetje moe. Het was voor ons alweer een paar maanden geleden dat we gestart zijn, want ik had mijn enkel gekneusd doordat ik die verzwikt had bij een klein afstapje. Met Wings plan ik nu richting de internationale wedstrijd in Hickstead die eind juli begint. Wings is een super meewerkend paard, dat ook aanleg heeft voor de zwaardere oefeningen. Zo doet hij al de eners en begint hij de passage en piaffe ook steeds beter te begrijpen. Maar voor ik met hem de overstap maak, wil ik eerst dat het allemaal meer bevestigd is. Hier werk ik aan met mijn instructrice Anky van Grunsven. In de lessen doen we veel basiswerk, dat bestaat uit tempocontrole, nageeflijkheid en rechtgerichtheid. Ik ben Wings twee jaar geleden gaan rijden voor zijn eigenaresse, Katja Koster. Zij ging studeren en had weinig tijd om te rijden. Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat hij verkocht wordt, maar ik hoop hem nog een tijdje te mogen rijden. Wellicht wordt het de opvolger van mijn Grand Prix paard Krawall’, aldus Schreven, die haar eigen dressuurstal runt in Weert. De Intermediaire I werd gewonnen (65,72%) door Jean-Rene Luijmes met Aswin (v. Sandreo).
Kirsten Beckers behaalde de hoogste score in de Lichte Tour, dit deed ze in de tweede groep Prix st. George. Haar proef met Broere Bristol (v. Jazz) werd door de juryleden beloond met een fraaie score van 70,72%.

Heikens in winningmood

De junioren en Young Riders reden in handicap en kregen de gelegenheid om zowel een landen- als individuele proef te rijden. Fabienne Heikens was net als vorige maand in Emmeloord de beste en reed twee keer naar de overwinning. Dit deed ze met haar negenjarige Soleige Angusch (v. Special D). De scores waren 66,62% en 65,46%.

Wederom Filion

In het ZZ-Zwaar was het wederom twee keer raak voor Dominique Filion. Samen met de Amsterdam-nakomeling Zazou werd ze twee keer eerste met uiteenlopende scores van 61,57% en 69,00%. (CdB)

Bron: http://www.dehoefslag.nl/laatste-nieuws/dressuur/subtop-top-kaderscore-rockx.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *