Over mij

  • Naam: Jean-René Luijmes
  • Geboortedatum: 23 maart 1984
  • Woonplaats: Silvolde
  • Behaalde diploma’s: ORUN dressuur diploma, fase 3
    Barneveld Paardenhouderij niveau 3 (bedrijfsleider)

Door mijn opleiding heb ik op verschillende plaatsen stage gelopen. Ik heb langere tijd bij stal Werner/ Gal stage gelopen, om hier de fijne kneepjes van de dressuur te leren. Eveneens heb ik een half jaar bij dekstation de Havikerwaard gewerkt, en via hen ben ik daarna als hoofdruiter bij een Gestüt in Duitsland gaan werken. Hier heb meerdere goedgekeurde dekhengsten gereden. In 2005 heb ik mijn eigen onderneming gestart en werk momenteel een aantal uren per week bij Anton Geessink.

Doelstelling: de top behalen!

Paardrijden

Ik ben begonnen met paardrijden door een vrouwelijke afspraak. Bij een gebrek aan spelers voor het plaatselijke straat-voetbal team, was de afspraak gemaakt dat als de meisjes uit de straat het voetbalteam zouden versterken, dan de jongens uit de straat eens op een pony zouden klimmen. Belofte maakt schuld, en door deze afspraak ben ik begonnen met paardrijden.

Na dit allereerste begin had ik een succesvolle pony-carrière, waarin ik in verschillende klassen Gelders kampioen ben geworden. Ook ben ik een keer KNF kampioen en reserve kampioen geworden (inmiddels overgegaan in de KNHS), in achtereenvolgens de L, en de klasse bestgaande pony. Ook ben ik een keer UTV kampioen geworden met zijn pony Vinkenshof’ Jacky, eveneens in de klasse bestgaande pony. Na Jacky kwam een grotere pony in zicht, S.B.Z. Klooster’s Showman. Hiermee werd ik Gelders kampioen en reserve kampioen geworden, en reed ik reeds op 5 jarige leeftijd in de klasse Z. Hiermee heb ik ook de EK-selecties meegereden.

Na de ponytijd ben ik overgestapt naar de paarden, met een jonge-Gribaldi nakomeling S.B.Z. Prins. Hiermee ben ik in de B dressuur begonnen en heb ik in 2005 met deze toen 8-jarige ruin een jaar Young riders gereden. Momenteel is Prins op Prix st. George niveau (voor meer informatie over de paarden, zie paarden).