NK Dressuur: Van der Putten sterk in LT

Op het NK Dressuur in Hoofddorp vormt de Lichte Tour een spannende rubriek waar op voorhand een aantal combinaties in aanmerking kunnen komen voor de titel. De ruiters en combinaties die tijdens de selecties hoge ogen gooiden, eindigden in het eerste onderdeel bovenaan.

De zege ging met 75.526% vandaag overtuigend naar Marieke van der Putten met Zip-a-Way Texel (v. Krack C), waar Nicole Werner, Edward Gal en Hans Peter Minderhoud eigenaar van zijn, samen met de fokkers, de familie Van der Linden. Op de tweede plaats eindigde Diederik van Silfhout met de merrie Anoraline (v. Samba Hit) met 73.947%. Manon van Hylckama Vlieg stuurde Archibald (v. Karck C) naar de derde plek met 72.368%. Kirsten Beckers met Broere Bristol (v. Jazz) en Jean-rené Luijmes met Cristall’s Il Divo (v. Gribaldi) werden vierde en vijfde met scores in de 70%.

In de opening, het binnenkomen in verzamelde galop, het halthouden en groeten, liet Marieke van der Putten dure puntjes liggen. maar daarna ging het crescendo met hoge cijfers voor het schouder binnenwaarts en het appuyeren op de middenlijn. Diederik van Silfhout begon sterk aan zijn wedstrijd met Anoraline met ook hoge cijfers voor het schouder binnenwaarts, maar liet in vooral de verzamelde stap puntjes liggen. Ook bij Van Silfhout was het appuyeren op de middenlijn één van de hoogtepunten van zijn proef.

Morgenmiddag is de tweede wedstrijd in het kader van dit KNHS-Kampioenschap en op zaterdag wordt de finale proef verreden.

Bron: http://www.dehoefslag.nl/laatste-nieuws/dressuur/nk-dressuur-van-putten-sterk-lt.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *